Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

David Bowie újabb karrierösszegzése

David Bowie - David Bowie újabb karrierösszegzése

Tony Visconti producer, David Bowie állandó munkatársa nemrég bejelentette, hogy a sztár rajongói izgalmas ősz előtt állnak, több kiadvány is várható, és új nagylemez is készül.

Néhány nappal később újra megjelent Bowie négy CD-t és egy hatvannégy oldalas füzetet tartalmazó Sound + Vision című gyűjteménye, amely eredetileg 1989-ben jött ki, és addig összegzi az énekes pályafutását ritkaságokkal, demókkal, koncertfelvételekkel és egyéb különlegességekkel kiegészítve.

A minap bejelentették: november 17-én érkezik a következő kiadvány. Ekkor kerül forgalomba David Bowie új válogatásalbuma, a Nothing Has Changed (a cím idézet a sztár Heathen című 2002-es albumának nyitódalából, a Sundayből), amelyen egy vadonatúj szerzemény, a Sue (Or in a Season of Crime) is helyet kap. A zeneszámot Bowie idén nyáron rögzítette a Maria Schneider Orchestrával, a producer maga az énekes, és Tony Visconti volt segítségére. A hangszerelő Maria Schneider az USA egyik népszerű nagyzenekarának vezetője, munkásságát számos Grammy díjjal jutalmazták már. A Sue című dalban közreműködik Donny McCaslin tenorszaxofonon és Ryan Keberl harsonán. 

David Bowie - David Bowie újabb karrierösszegzése

A Nothing Has Changed című gyűjtemény digitális változat mellett három különböző formátumban lesz elérhető (két és három CD-s verzióban is), ezeknek különböző borítót tervezett Jonathan Barnbrook. A közös pont, hogy Bowie egy tükörből látható rajtuk. A válogatás Bowie rengeteg felvételét kínálja 1964-től 2013-ig, a korai időszakától a tavalyi stúdiólemezéig. Néhány szerzemény most jelenik meg először CD-n, köztük a Your Turn to Drive, a Let Me Sleep Beside You, az 1971-es Shadow Man 2001-es változata vagy az All the Young Dudes Stereo Mixe. A gyűjtemény megjelenését dokumentumfilm kíséri, amelyet világszerte bemutatnak a mozik. (Új Szó)

Puha József

2014. 10. 23. 8:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

David Bowie újabb karrierösszegzése cikk képei
David Bowie - David Bowie újabb karrierösszegzéseDavid Bowie - David Bowie újabb karrierösszegzése