Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Cult Budapestre jön

The Cult - The Cult Budapestre jön

Június 25-én ismét hazánkban koncertezik a legendás The Cult csapata, a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán láthatjuk újra élőben őket. A zenekar ezidáig két alkalommal lépett fel nálunk, legutóbb a múlt nyári VOLT Fesztiválon vendégeskedtek.

Az angol rock banda a'80-as évek közepén a heavy metal újjáélesztőinek számítottak. Egy kemény rock zenekar egy kis pszichededikával fűszerezve, mely a The Doors, a Led Zeppelin és az AC/DC erős hatására jött létre.

Britanniában a '80 évek közepén olyan dalokkal törtek be a slágerlistákra, mint a "She Sells Sanctuary", "Rain", és a "Revolution", majd a '80-as évek végére meghódították az amerikai heavy metal piacot is a "Love Removal Machine" című számmal. Habár az 1989-ben megjelent Sonic Temple az zenekar kereskedelmileg legsikeresebb albuma, a '80-as évek végén és a '90-es évek elején a zenekar eléggé háttérbe szorult alkohol problémák és a színpadon kívüli feszültségek miatt. 1995-ben a The Cult felbomlott, melyet a Dél-Amerikai turnén keletkezett problémákkal magyaráztak.

The Cult - The Cult Budapestre jön

1999 és 2002 között a zenekar újraalakult, hogy feljátsszák Beyond Good and Evil című albumukat, és hogy Ázsiában és Kelet-Európában újra kiadják lemezeiket. 2006-ban úgy döntöttek, hogy egy világ körüli turnéra vállalkoztak. 2007 februárjában hozzáláttak legújabb lemezük felvételihez is.

A Cultban közreműködik IAN ASTBURY, BILLY DUFFY, JOHN TEMPESTA, CHRIS WYSE és MIKE DIMKICH. Koncerten hallhatóak lesznek a legnagyobb slágereik, mint pl. a "She Sells Sanctuary", "Love Removal Machine", "Edie (CiaoBaby), "Wildflower", "Nirvana".

Jegyár: 8500,- Ft

2007. 04. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 04. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Cult Budapestre jön cikk képei
The Cult - The Cult Budapestre jönThe Cult - The Cult Budapestre jön