Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/27

Rihanna - Listamustra 2007/27

Már most elkönyvelhetjük, hogy az Umbrella lesz 2007 nyarának legnagyobb világslágere. Ráadásul nem az egynyári slágerek táborát bővíti, bizonyára egyhamar nem merül feledésbe, hiszen előadója, Rihanna sem „egynyári énekesnő”.

A Jay-Z közreműködésével készült dala a harmadik albumáról származik, és az előző kislemezslágerei is többé-kevésbé máig a rádiók étlapján vannak. Az Umbrella a brit listát hetedik, az amerikait ötödik, a németet negyedik hete vezeti.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Kate Nash: Foundations
3. Enrique Iglesias: Do You Know? (The Ping Pong Song)

Rihanna - Listamustra 2007/27

Nagylemezek
1. Editors: An End Has A Start
2. Kelly Clarkon: My December
3. The Traveling Wilburys: Collection

Az Editors átszerkesztette a listát
Az Umbrella hetedik hete uralja a kislemezek brit mezőnyét, s ezzel 2007 eddigi leghosszabban vezető slágere. Tavaly mindössze a Gnarls Barkley volt ennél is hosszabb ideig a csúcson – a duó a Crazy című felvétellel kilenc hétig trónolt. Rihanna és Jay-Z slágere a jövő héten valószínűleg már legyőzőre talál, a példányszáma ugyanis negyedik hete folyamatosan esik, ezúttal 29 504 példány is elég volt a tündökléshez.
Az albumok rangsorának csúcsára a birminghami Editors második, Jacknife Lee producer irányítása mellett készült nagylemeze érkezett meg. A sikerhez hozzájárult, hogy a frontember, Tom Smith és a skót műsorvezetőnő, Edith Bowman kapcsolata jelenleg a brit bulvársajtó egyik kedvenc témája. Az American Idol első szériáját megnyert Kelly Clarkson harmadik albumát az énekesnő lemezcége nem akarta kiadni, mivel a vezetőség szerint túl rockos és nem elég populáris. Végül beadták a derekukat. A szigetországban az ezüstérmes pozícióban debütált, de sokkal fontosabb, hogy az USA-ban hogyan teljesít. Az amerikai összesítésre a jövő héten érkezik meg. A dobogó legalsó fokán a két hete az élen kezdett The Traveling Wilburys gyűjteménye (két korongjának felújított változata, plusz DVD) szerepel. A zenetörténet legnagyobb szupergruppja a nyolcvanas évek legvégén működött – George Harrison, Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison (ő 1988. december 6-án meghalt) és Tom Petty alkotta.

Németország
Kislemezek
1. Rihanna Featuring Jay-Z: Umbrella
2. Marquess: Vayamos Companeros
3. P!nk: Dear Mr. President

Nagylemezek
1. Mark Medlock: Mr. Lonely
2. Bon Jovi: Lost Highway
3. Linkin Park: Minutes To Midnight

Tarol az új Szupersztár
Rihanna és Jay-Z slágere negyedik hete uralja a kislemezek listáját, előtte két hétig Mark Medlock vezetett a Now Or Never című dallal. Az 1978. július 9-én született fiatalember, a Deutschland sucht den Superstar negyedik szériájának győztese a héten a várakozásnak megfelelően elfoglalta az albumok rangsorának csúcsát. Biztosra vehető azonban, hogy rövid időn belül Mark eltűnik a süllyesztőben, eddig ugyanis a tehetségkutató verseny egyetlen résztvevője sem tudott huzamosabb ideig az élvonalban maradni. A múlt heti listavezető, a Bon Jovi tizedik stúdiólemeze a második helyre csúszott vissza. Több szakember azt jósolta, hogy Európában ez lesz a rockzenekar pályafutásának legsikertelenebb korongja, mivel a zenészek csak a tengerentúlon népszerű stílus, a country irányába vitték el hangzásvilágukat. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy a jóslat beigazolódik, a rajongók Nashville-be, a countryzene fellegvárába is „követik kedvencüket” – az albumot ott rögzítették. A Lost Highway a héten a Billboard magazin eladási listáján is az első helyre iratkozott fel. Az együttes legutóbb az 1988-as New Jersey című nagylemezzel járt az amerikai összesítés élén. (Új Szó)

Puha József

2007. 07. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 07. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/27 cikk képei
Rihanna - Listamustra 2007/27Rihanna - Listamustra 2007/27