Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválon

Alvin Lee - Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválon

Alvin Lee, a Ten Years After egykori szólógitárosa és alapítója 2010. szeptember 25-én Budapesten koncertezik az idén először megrendezésre kerülő Budapest Blues Legends fesztiválon. A rock-blues gitározás ikonikus alakja utoljára 5 évvel ezelőtt járt hazánkban, idén a Petőfi Csarnokban égeti ki a színpadot!

A hatvanas-hetvenes évek egyik legizgalmasabb gitáros egyénisége Alvin Lee, a legendás Ten Years After együttes szólógitárosa. Lee Jimi Hendrix, Eric Clapton, Peter Green, Rory Gallagher és mások által fémjelzett nagy gitáros-nemzedékének eredeti és kitűnő képviselője.

Az I. Budapest Blues Legends fesztivál célja olyan világsztárok bemutatása, akik a zene univerzumának legjobbjaiként évtizedek óta minőséggel közvetítik a muzsikát! 2010-ben a lánglelkű gitár virtuóz Alvin Lee a legjobbakra jellemző tulajdonságokkal felvértezve nyitja meg a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő eseményt. Az est folyamán két magyar zenekar kapja meg a lehetőséget, hogy a világsztárral lépjen színpadra.

Alvin Lee - Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválon

Egy feltörekvő, a progresszív rock-blues rajongói körében már jól ismert első lemezes zenekar, a Bőrgyári Capriccio vezeti fel a rendezvényt. A hazai és európai fesztiválok sztárzenekara, Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers pedig a rá jellemző örömzenével pörgeti fel a hangulatot Alvin Lee előtt.

-CsL-

2010. 09. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválon cikk képei
Alvin Lee - Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválonAlvin Lee - Alvin Lee is fellép a Blues fesztiválon