Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Bery: új lemez, trendi stílus

Bery - Bery: új lemez, trendi stílus

A fiatalemberről sokaknak a Váczi Eszterrel előadott duett (Egyedül) jut az eszébe. Bery hosszú idő után visszatért a honi pop életbe és egy remek, trendi pop-os anyagot hozott össze. Mindamellett kíváncsiak voltunk, hogy eddig mit csinált és hol…

Legutóbb azzal voltak tele a lapok, hogy meleg vagy nem pedig zenei életeddel. Mi utóbbira lennék kíváncsiak, azaz miért pont most „tértél” vissza? Azért most, mert idő kellett, hogy összeálljon egy albumnyi anyag. Sokat gondolkoztunk Tzumoval, hogy milyenek is legyenek a dalok, rengeteg ötletünk volt. Szerettem volna, ha a lemez egységesre sikerül

Milyen szempontok szerint választottad ki a megfelelő zenei producert? Nem voltak szempontok. Tzumot mindig is sokra tartottam, rajongtam a játékáért. Egy napon írtam neki egy levelet és megkérdeztem tőle lenne-e kedve együtt dolgozni: azonnal igent mondott.

Az új dal a lemezről egy pörgős világot mutat. Mennyiben változott a zenei stílusod az elmúlt években?
Mikor először beszélgettünk Tzumoval a lemezről, azt mondtam neki, hogy olyan lemezt szeretnék, amire lehet mozogni. Régi tervem volt, hogy erősebb groove-okra énekeljek.

Nemrég még Amerikában éltél, miért mentél ki és milyen volt ott melegként érvényesülni?
Tanulni mentem New Yorkba. Ott nem téma, hogy ki meleg. Abban a városban -ha az USA egészére nem is mindig jellemző- valóban együtt tud élni mindenféle ember. Ez mindenkinek a magánügye, de nem tabu és ezért senkire nem néznek ferde szemmel.

Milyen stílusú lesz a Disco c album? Kikkel dolgoztál együtt?
A lemez száz százalék, tiszta pop zene. Tzumo az összes dal zeneszerzője illetve a lemez zenei producere is. A dalok szövegeinek nagy részét én írtam. A közreműködők listája hosszú lenne, de kiemelném Váczi Esztert, akivel újra duettezünk. Évek óta noszogattak minket, hogy álljunk újra össze, azt hiszem ez a új lemez volt a megfelelő pillanat. Esztert nem csak kiváló énekesnőnek tartom, de nagyon jó barátomnak is.

Milyen terveid vannak a visszatérő lemezzel? Várható klubkoncert a jövőben?
Természetesen mihamarabb szeretném élőben is bemutatni a dalokat, akit érdekel, biztosan rám talál.

A szabadidődet mivel töltöd szívesen?
Nagyon szeretek a kutyámmal lenni, ashtanga jógázni, olvasni, a barátaimmal találkozni, vagy csak egyszerűen bekuckózni magamat a fészkembe és ki sem mozdulni.:-)

Jónap Tamás

2009. 09. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 09. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2013. 09. 06. 16:52
NAGYON JÓ SZÁM:):):):):):):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bery: új lemez, trendi stílus cikk képei
Bery - Bery: új lemez, trendi stílus