Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Grammy 2015 Nominees (RCA/Sony Music)

Válogatás - Válogatás: Grammy 2015 Nominees (RCA/Sony Music)

Izgalmas játék lehet összeválogatni azokat a dalokat és előadókat, akik minél több kategóriában jelöltek az egyik legrangosabb zenei díjkiosztón. A sorozat 21. részén stílusosan 21 felvétel sorakozik: hat kategóriát teljesen lefedve! A dallistán megtaláljuk a Coldplay-t, Katy Perryt, Miley Cyrus-t, Beyoncét, Meghan Traniort, Sam Smith-t és Pharrel Williamst is – utóbbit duplán!

A Grammy zenei díjkiosztó nyolc legfontosabb kategóriájából öt – az Év felvétele, az Év albuma, az Év dala, a Legjobb szólóprodukció, a Legjobb Pop énekes album – jelöltjei, valamint a Legjobb country duó vagy együttes produkció címre esélyes öt felvétel is szerepel a Grammy 2015 Nominees című válogatáson. Amerikai, ausztrál, angol és ír előadókat is felvonultat a legjobb értelemben véve is sokszínű korong.

Bár az amerikai zenei trendek nem feltétlenül működnek az öreg kontinensen, e gyűjtemény mégis azt mutatja, a legtöbb kinti nagy sláger Európában is megtalálta a célközönségét, így a korongon szereplő tételek döntő többsége a MAHASZ egyik-másik listájára is felkerült!

A sort Taylor Swift három kategóriában is jelölt, ám az énekesnőt végül arany gramofon nélkül hagyó dala, a Shake It Off nyitja, melyet  Iggy Azalea Charli XCX közreműködésével rögzített negatív meglepetése, a Fancy követ. Szerencsére a hazánkban is aranylemezes Ed Sheeran gyorsan feledteti az előtte hallható fiaskót. Sőt, az Ariana Grande oldalán közreműködőként visszatérő Iggy Azalea a Problemmel szépít: a dallamos refrénhez olyan funkos-fúvósokat kapunk, amilyenekkel annak idején J-Lo operált a Get Right című slágerében.

A múlt zenei világát idézi Meghan Trainor az All About The Bass-szel, mely a Grammy-n két kategóriában is csak jelölt maradt, de egy sor slágerlistát sikerrel hódított meg, hazánkban például a MAHASZ Editors' Choice rádiós listáján vívta ki magának az első helyet. Katy Perry Dark Horse című dalának nemzetközi sikere nem volt kérdéses, s jogos, hogy az azt jegyző Max Martint az idei Grammy díjkiosztón az Év producerének választották.

Az amerikai piacon is kiválóan érvényesülő brit Coldplay-t nem először jegyzik Grammy-válogatáson: A Sky Full of Stars című slágerük már a hetedik kiemelkedő szerzemény! Ugyanakkor a botrányok révén reflektorfénybe került Miley Cyrus zenei teljesítménye sem maradt figyelmen kívül, hiszen az Legjobb Pop énekes albumok között a Bangerz-nek is jutott hely, melyről a provokatív klip nélkül is figyelemre méltó dal, a Wrecking Ball került a korongra.

Sia dala, a Chandalier jól példázza, csak azért mert egy produkció az összes érintett kategóriában lecsúszik a győzelemről – e szerzemény három fontos mezőnyben is indult, a klipje pedig egy negyedikben is esélyes volt – még nem feltétlenül rossz, sőt. Hasonló a helyzet John Legenddel, aki az abszolút fülbemászó lírai szerzeményével, az All of Me koncertváltozatával maradt alul, ráadásul őt az a Pharrell Williams ütötte ki a Legjobb Pop énekes előadás kategóriában, akinek rojtosra játszott Happy-jének élőben rögzített változata még nem unalmas. Apropó Pharrell Williams!
A dalszerző–producer–énekes nem akármilyen bravúr tudhat magáénak: egyszerre két tétellel is szerepel a Grammy Nominees 2015-ön! A funkos Come Get It Bae az Év albuma kategóriában jelölt G.I.R.L. című nagylemezét képviseli, melyre feltehetően a három és félperces játékideje miatt esett a választás, hiszen ez az album kislemeznótái közül a legrövidebb, ami nem elhanyagolható szempont, amikor sikernótákkal próbálnak csordultig tölteni egy válogatás CD-t.

S hogy milyen zenei műfajok kaptak még helyet? Itt van mindjárt a MAHASZ toplistáit furcsamód elkerülő, a könnyűzenei hírekbe viszont bekerült Beyoncé férje közreműködésével rögzített slágere, a Drunk in Love, mely kapcsán Miczura Mónika pert indított, azzal vádolva amerikai kollégáját, hogy ellopta, manipulálta és az r'n'b-nótában hangmintaként felhasználta az énekét. Egy biztos, öröm, hogy európai füllel hallgatva is az énekesnő nevét viselő nagylemez egyik legjobb felvétele képviseli az Év albuma kategóriájába került korongot a Grammy jelölteket felvonultató összeállításon!

Vagy itt van Hozier az általa jegyzett és énekelt Take Me To Church című soulos-blues-gospeles dolgozatával, aki a napjainkban kevésbé trendi zenei műfajokat ügyesen ötvözve hozta vissza azokat az élvonalba. A homoszexualitás és a vallás viszonyát középpontba állító dal nem mellékesen tripla platina lett az Egyesült Államokban...
Hasonló zenei műfajokat ötvözött Sam Smith, akinek Stay With Me című dalának az egykor Michael Jacksonnal is dolgozó Darkchild készítette verziója a két legfontosabb kategóriában győzedelmeskedett a Grammy-n: ez az alig háromperces mű lett az Év felvétele és az Év dala is.

Folkkal és country-val operál Beck, akit aztán egy sor country-páros és formáció követ, rontva némileg az eddig oly' jól felépített képet, de mit lehet tenni, ha Amerika meghatározó zenei világa az USA rangos zenei díjátadójának válogatáslemezén is helyet követelt magának.
A műfaj nagyjai közül hallható Nicole Kidman férje, Keith Urban, aki Eric Church-csel kapott jelölést az igen kellemes hangzású Raise 'em Up-ért, Tim McGraw pedig a Pearl Harbor című Michael Bay-mozi betétdalát éneklő Faith Hillt választotta előadótársnak. Bár Miranda Lambert Carrie Underwooddal rögzítette kettőse nem nyert, az énekesnő mégsem távozott üres kézzel, hiszen a dalt is tartalmazó Platinum című nagylemezét találták a Legjobb country albumnak a Grammy ítészei... Miranda díjnyertes korongján egyébként az a Little Big Town is közreműködött, mely szintén esélyesnek tűnt a Legjobb country duó vagy együttes elismerésre, ám azt végül a The Band Perry kapta meg a Gentle On My Mind című nótáért.

21 kiemelkedő kedvenc, köztük két koncertfelvétel és egy speciális változat – ezt kínálja a Grammy Nominees 2015 című válogatás, mely az öreg kontinens zenei ízlésétől némileg távol eső country-dalokkal együtt is megérdemli a kitűnő osztályzatot.


Tracklista:
1. Taylor Swift: Shake It Off
2. Iggy Azalea: Fancy (közreműködik: Charli XCX)
3. Ed Sheeran: Sing
4. Ariana Grande: Problem (közreműködik: Iggy Azalea)
5. Meghan Trainor: All About That Bass
6. Katy Perry: Dark Horse (közreműködik: Dark Horse)
7. Coldplay: A Sky Full of Stars
8. Miley Cyrus: Wrecking Ball
9. Sia: Chandelier
10. John Legend: All of Me (Live)
11. Hozier: Take Me To Church
12. Beyoncé: Drunk in Love (közreműködik: Jay Z)
13. Pharrell Williams: Come Get It Bae
14. Sam Smith: Stay With Me (Darkchild Version)
15. Beck: Blue Moon
16. Keith Urban: Raise 'em Up (közreműködik: Eric Church)
17. The Band Perry: Gentle On My Mind
18. Tim McGraw: Meanwhile Back At Mama's (közreműködik: Faith Hill)
19. Miranda Lambert+Carrie Underwood: Somethin' Bad
20. Little Big Town: Day Drinking
21. Pharrell Williams: Happy (Live)

Balajti Péter

2015. 03. 06. 10:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 04. 10. 6:57
Szuper!
YOGI 2015. 12. 09. 7:18
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Grammy 2015 Nominees (RCA/Sony Music) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Grammy 2015 Nominees (RCA/Sony Music)